Kedi Malt Macunu İncelemeleri - En İyi Kedi Maltı | suzionline
Kedi Malt Macunu İncelemeleri – En İyi Kedi Maltı

Kedi Malt Macunu İncelemeleri – En İyi Kedi Maltı

Selam! Uzun zamandır istenen kedi malt macunu incelemeleri  yazısı ile karşınızdayım. E, kedi maltının da en iyisini almazsak olmaz tabii. Öncelikle, kedi maltı nedir, ne için kullanılır? Malt macunu ne kadar vermeli, ne zaman verilmeye başlanmalı, kedim malt yemiyor, ne yapacağım gibi temel soruları cevaplayalım, sonra da Türkiye’de sık kullanılan birkaç markanın içerik incelemesini ve fiyat analizlerini yapalım.

Hazırsanız, les go!

Kedi Maltı Nedir, Ne İşe Yarar? Malt Paste

Kedi maltı, malt özleri, bitkisel yağlar, lifler, bazen farklı bitkisel içerikler ve aromalar içeren macunlardır. Peki bu malt macunlar ne işe yarar?

  • Öncelikle bağırsağı kayganlaştırarak kedilerinizin yuttuğu tüyleri dışkılayarak atmasına yardımcı olur
  • Tüylerin mide veya bağırsakta topaklanmasını engeller 
  • Tüy çıkartmaya çalışma sebepli öksürme, öğürme ve kusmayı durdurur (Burada ufak bir not düşmek istiyorum, her öksürme ya da öğürme tüy kusmaya çalışma sebebi ile olmaz. Biz Suzan’ın astımından öksürükler sebebi ile şüphelenmiştik. Bu süreci burada anlatmıştım.)
  • Mide ve bağırsaktaki sindirime destekleyicidir

Malt Kullanmasak Olmaz Mı? Sokaktaki Kediler Malt Mı Kullanıyor?

Sokaktaki kediler tabii ki malt kullanmıyor, nerden bulsun çociklar ama yuttukları tüyler onlar için de sorun yaratıyor. Çözümü için de çim yiyorlar. Yedikleri çim sayesinde yuttukları tüyleri kusarak çıkartıyorlar. Kedi çiminin tüyleri dışkı ile çıkartmasına faydası yoktur. Kedi çimi kedileri kusturur ve böylece yuttukları tüyleri çıkartırlar. 

Peki, kedi çimi mi, yoksa malt mı kullanmalıyız?

İkisinden birisini kesinlikle kullanmalıyız, orası net. Çünkü kullanılmadığı takdirde büyük sorunlara sebep olabiliyor. Kuzenimin kedisi Berlin, bağırsağında topaklanan tüyler yüzünden operasyona girmek zorunda kalmıştı. Çok da sıkıntılı ve riskli bir süreçti. Bu tarz sorunları hiç yaşamamak için kesinlikle birisini kullanmalıyız. Peki, hangisini? Benim tercihim kedilerin yuttukları tüyleri dışkı ile çıkartmasından yana çünkü;

1- Sürekli olarak öksürme, öğürme, kusma gibi kedileri strese sokabilen, solunum ya da sindirim yolu rahatsızlıklarını kötü etkileyebilen hareketleri sürekli yapmak zorunda kalmıyorlar. Mesela Sukuşum zaten astımı yüzünden öksürüyor, neden bir tüy kusmaya çalışmak için öksürsün? Ya da kedinizde gastrit gibi bir mide rahatsızlığı varsa neden öğürüp kusarak bunu daha da kötü etkileyelim?

2- Kedinizin yediği malt macun miktarını kontrol edebilirsiniz. Tüy yumağı sorununa karşı yeterli önlem alıp almadığınızı bilirsiniz ama kedinizin ne kadar çim yediğini, yediği miktarın yeterli olup olmadığını bilmek daha zor.

3- I dont vanna kusmuk. Güzel güzel tuvaletlerini yaparken kum kabına kakayla karışık tüylerini de çıkartsınlar. Ayrıca bir kusmuk temizleme derdi olmuyor çok kedili evlerde kediler birbirinin kusmuğunu da yiyebiliyor. Olmasın bence, bunların hiç yaşanmasına gerek yok.

İlla pahalı olanı öveceksin, çimin hiç mi avantajı yok, derseniz, ”doğal olanı bu” ama bu noktada kafamı kurcalayan bir şey var. Evlerimizdeki kedilerimizin çok çok büyük bir yüzdesi ”doğal” beslenmiyor. Dışarıda avlanarak, bir kuş ya da fare yiyerek beslenen kedinin sindirim sistemi, tüy dökülme oranı, tüy kusma ihtiyacı evlerimizde kuru mama ile beslenen kedilerle aynı değildir. Dolayısıyla bu ”doğal yöntem” ne kadar yeterli olur, benim kafamda bir soru işareti.

Ben tercihimi malt macundan yana kullanıyorum. Ara ara evde kedi çimi de ekiyorum bu arada, geniş bir tepsiye yatak gibi yapıyorum. Benimkiler genelde yemek için değil yatmak için kullanıyorlar zaten. Instagram hesabımda kedi çimi ekme sürecimi hikayelerime sabitlemiştim.

Kedilere Malt Kaç Aylıkken Verilir?

Bu konuda çok net bir ”… aylıkken verilmeli” gibi bir bilgiye erişemedim. Yavru kediler zaten belirli bir aya kadar neredeyse hiç tüy dökmüyor. Dolayısıyla tüy yutma dertleri de pek olmuyor. Genellikle 5-6 aylık civarındayken tüy dökülmesi başlar, siz de o dönemlerde malta başlayabilirsiniz.

Kedi Maltı Ne Kadar, Ne Sıklıkta Verilmeli?

Bu miktar öncelikle markadan markaya değişiyor ayrıca kedinin bireysel ihtiyaçlarına göre de değişkenlik gösterir. Örneğin, kısa tüylü, az yalanıp çok tüy dökmeyen bir kediye markanın önerdiği kadar malt vermeniz yetebilir. Kediniz uzun tüylü, çok yalanan ve tüy döken bir kedi için bu miktarı biraz daha arttırabilirsiniz.

En İyi Kedi Maltı Hangisi?

Şimdi gelelim eğlenceli kısma; En iyi kedi maltı hangisi? Gimcat Malt Soft mu, Beaphar mı ? Bolovia mı, Zootival mi, Trixie mi, hepsine ve daha fazlasına birlikte bakalım. İşimiz ne, değil mi 🙂

Şimdi ben, önce tek tek bütün malt markalarını birer başlık altında her açıdan inceleyeceğim, dolayısıyla uzun olacak. Eğer okumaya çalışırken felç geçirecek gibi olursanız en alta bir kıyas tablosu ekledim, hemen oraya koşun. Oradan aklınıza yatan olursa yukarı açıp ayrıntılı olarak ne demişim ona bakın. Başlıyorum, siz yine de okumak için direnin.

1- Gimcat Malt Soft Extra Yorum – İnceleme

Gimcat Malt Soft Extra, en sık kullanılan kedi maltlarından birisi. Hem Gimcat bilinir bir marka, hem de tadı birçok kedi tarafından seviliyor. Gelin bakalım, içindekiler nasıl?

Gimcat Malt Soft Extra İçindekiler:

Bitkisel kökenli türevler (% 43,7 malt özü,% 4 selüloz), sıvı ve katı yağlar (keten tohumu yağı% 4), mayalar (% 1 beta-glukan içerir)

Oldukça sade ve net bir içeriği var gimcat maltsoft extranın. Yüksek oranda malt özü içeriyor, ardından bitkisel yağlar geliyor. Keten tohumu yağı da içlerinde, mide ve bağırsak sağlığı için güzel bir içerik. Son olarak beta glukan eklenmiş, bağışıklık sistemi destekleyicidir.

Ben de kendi kedilerimde zaman zaman bu markayı kullanıyorum. Tadını da seviyorlar ancak bu kedisinden kedisine değişecek bir şey. Hepsinin damak tadı farklı oluyor.

Gimcat Malt Soft Extra Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma ürünün üzerinde ve kendi resmi sitesinde, günlük 6 cm (1 cm= 0.5 g) önermiş. Gerekirse miktarı 2 katına çıkartabilirsiniz ve mamalara ekleyebilirsiniz demiş. Yukarıda da dediğim gibi her kedinin malt ihtiyacı eşit olmuyor. Dolayısıyla kedinizin ihtiyacına göre siz miktarı arttırabilirsiniz. Yalnız arttırmasına arttırırsınız da her gün 1 kediye 6cm malt verirseniz aylık malt masrafınızı hesaplamak bile istemiyorum.

Gimcat Malt Soft Extra Ne Kadar?

Gimcat Malt Soft Extra’nın 20-50-100 g gibi farklı paket boyutları var. 100 g’ın altındaki boyutlar fiyat/gram olarak çok pahalıya geliyor. Zaten önerilen miktarda da kullanılırsa yetmez. Dolayısıyla 100 gramlık olanı almak mantıklı. 2021 yılı şubat ayında 100 gram fiyatları 70-80 tl arasında değişiyor. İnternet sitelerinden ve veteriner kliniklerinden alabilirsiniz.

2- Trixie Cat Malt Yorum İnceleme

Trixie de Türkiye’de sıklıkla tercih edilen bir kedi maltı. Fiyatı da Gimcat’e nazaran oldukça ucuz. Bir de ona bakalım.

Trixie Kedi Maltı İçindekiler:

Malt (% 62), sıvı ve katı yağlar, antioksidanlar

Klasik ve sade bir malt içeriği var Trixie’nin. İçerisinde şeker ilavesi yok.

Trixie Kedi Maltı Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma, bir kediye günlük, yaklaşık olarak 1-3 cm verilmesini önermiş. (2cm=1 gram) Kabızlık durumlarında dozu 2 ya da 3 katına çıkartabilirsiniz diye de eklemişler.

Trixie Kedi Maltı Ne Kadar?

240 gramlık paketini ben bir sitede 55 liraya buldum, bence iyi fiyat. Buraya linkledim, siz yine de almadan önce farklı sitelerden de fiyat araştırması yaparsınız.

3-  Beaphar Duo Genuss Kedi Maltı Yorum İnceleme

Beaphar Duo Genuss Kedi Maltı İçindekiler:

Yağlar ve katı yağlar, süt ve süt ürünleri, bitkisel yan ürünler (% 12 malt özü), maya (% 1 MOS), mineraller.

Beaphar’ın içindekilere baktığımızda dikkatimi çeken içindeki malt miktarının ne kadar az olduğu. Gimcat’te %43.7, Trixie’de %62’idi. Beaphar’da ise %12, zaten diğer ikisinde ilk içerik malt özü iken, beaphar’da ilk içerik yağ. Diğerlerine göre daha yağlı ve malt özü daha az bir ürün. Ben hiç kullanmadım bu ürünü, kullanan varsa eğer yorumlara dışkıya etkisi nasıl oldu, yazarsa çok sevinirim. Bir de içerisinde %1 oranında MOS var, bu da bağışıklık sistemine destekleyici.

Beaphar Duo Genuss Malt Ne Kadar Kullanılmalı?

Kısa tüylü kediler için günde 4 cm, uzun tüylü kediler için ise günde 6 cm. Koşullara bağlı olarak, beslenen miktar iki katına çıkarılabilir, denilmiş.

Beaphar Duo Genuss Kedi Maltı Kaç Para?

100 gramı yaklaşık olarak 50 tl’ye satılıyor. Birçok internet sitesinde satışı benzer fiyatlara mevcut.

4- Candioli Bolovia Kedi Maltı

Candioli’nin Bolovia kedi maltı diğerleri kadar yaygın kullanımda olmayabilir çünkü Candioli markasının veteriner klinikleri dışında satışı yok. Bu ürünü sadece veteriner kliniklerinden temin edebilirsiniz, birçok veteriner hekimin çok memnun olarak kullandığı/kullandırdığı bir ürün olarak duydum. Denediği birçok malta rağmen kedisi tüy kusmaya devam eden bir iki kişi, bu malt ile sorunu çözdüğünü daha önce bana instagram‘dan yazmıştı, hatırlıyorum… Gelin, bakalım;

Candioli Bolovia Kedi Maltı İçindekiler:

Malt ekstraktı, bitkisel yağlar (ayçiçek yağı, soya yağı), gliserol monosterat, kurutulmuş domuz karaciğeri, karamelize şeker

Bolovia malt, içindekilerde yüzde kaç malt özü var belirtmemiş ancak ilk içerik olduğu için yağlardan daha fazla olduğunu anlayabiliyoruz. Keşke belirtilseydi… Aroma olarak domuz karaciğeri kullanmışlar, bazı kediler için tadı ekstra çekici gelebilir. Ayrıca son içerik olarak da karamelize şeker görüyoruz…

Candioli Bolovia Kedi Maltı Ne Kadar Kullanılmalı?

Bolovia ürünün, 3-5 gün süre boyunca kedinin boyutuna göre 2-5 cm uzunluğunda verilmesini önermiş ve bunun her ay tekrarlanmasını. Makul bir kullanım önerisi olmuş. 1 paket uzun süre gider bu kullanımla. Tabii yine kedisine göre kullanımı arttırmak gerekebilir.

Candioli Bolovia Kedi Maltı Kaç Para?

100 gramı yaklaşık 100 liraya satılıyor, etrafınızdaki kliniklere sorup fiyat alabilirsiniz, dediğim gibi internet satışı yok.

5- Diafarm Hairball Remedy Kedi Maltı

Diafarm Kedi Maltı İçindekiler:

%100 malt ekstresi

Diafarm içindekiler kısmına sadece %100 malt ekstresi yazılmış. Kendi resmi sitelerine baktım, orada bir içindekiler kısmına yer verilmemiş. Yunanistan menşeili bir sitede ise içindekiler kısmına parafin falan yazılmış. Biraz muallak ve kafa karıştırıcı geldi bana. Yani bu maltın içinde sadece malt özü mü var? Hiç bitkisel yağ yok mu? O halde bağırsak kayganlaştırıcı etkisi muhtemelen diğerleri kadar yoktur. Bilemedim, içindekiler kısmı muallak olan ürünleri sevmiyorum.

Diafarm Hairball Remedy Kedi Maltı Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma, günde 2-3 defa 2-3 cm verilmesini önermiş.

Diafarm Hairball Remedy Kedi Maltı Kaç Para?

100 gramı yaklaşık olarak 50 tl, birçok internet sitesinde satışı mevcut.

6- Vets Plus Anti Hairball Kedi Maltı

Vets Plus markası yeni bir marka, Petlebi’nin kendi ürünü olması lazım. Son zamanlarda bu malt ile ilgili de sorular geldiği için onu da eklemek istedim. Gelin bakalım;

Vet’s Plus Kedi Maltı İçindekiler:

Malt Ekstratı %55, Sıvı Yağ %20, Yulaf Unu %15, Deiyonize Su %9, Karamel %0,60, Sodyum Benzoat %0,20, Potasyum Sorbat %0,20

Yüksek oranda malt ekstratı ve ardından yağ görüyoruz. Farklı olarak bir de yulaf unu var. Yulaf unu, bol lifli bir içerik ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bağışıklık sistemini destekler. Son iki içerik ise koruyucu olarak kullanılmış.

Vets Plus Kedi Maltı Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma, yetişkin kedilerde 2-3 cm, yavru kedilerde 1-2 cm olacak şekilde verilmesini önermiş. Ayrıca, tüy yumağını önleme amaçlı veriliyorsa haftada 2-3 kez, aktif olarak tüy yumağı sorunu yaşanıyorsa her gün kullanılması yazmışlar.

Vets Plus Kedi Maltı Kaç Para?

Şu an petlebi’de ayrıca sepette indirimle 100 gramı  43 liraya inmiş. Oldukça makul bir fiyat aslında, indirimliyken şans vermek lazım.

7- Veda Phytopaste Kedi Maltı

Veda Phytopaste, diğer maltlara nazaran biraz daha farklı ve güçlü bir amacı olduğunu belirtmiş. ”Kabızlık, yabancı cisim kaynaklı tıkanma ve tüy yumaklarının atılmasına yardımcı” olarak ürünü piyasaya sürmüşler. Dolayısıyla, bağırsakları ekstra kayganlaştırdığını düşünüyorum. Eğer kediniz malt kullanmasına, sürekli taranmasına rağmen tüy kusuyorsa belki bu ürüne şans verebilirsiniz. Diğerlerinden daha güçlü gibi görünüyor.

Veda Phytopaste Kedi Maltı İçindekiler:

Hidrolize tavuk eti, Kakao küspesi Yağı, Gliseril stearat ve Gliseril palmitat, Malt Ekstratı, Ricinus Communis (Castor) Tohumu Yağı, Buğday kabuğu lifi, Sıvı parafin, Soya lesitini, Bitkisel Yağlar ( Mısır Özü, Ayçiçeği ), Propil Parapen, Kedi nanesi ekstratı

İncelediğimiz bütün maltlara göre çok daha farklı bir içerik görüyoruz. Kurutulmuş tavuk et ile başlıyor ve çok çeşitli bir içerik listesi var. Malt ekstratı 3. sırada karşımıza çıkıyor. Öncesinde yani daha yüksek oranda, kakao yağını ve Gliseril stearat ve Gliseril palmitat görüyoruz. Biraz araştırınca, kakao yağının antioksidan içeriğinin yüksek olduğunu, Gliseril stearat ve Gliseril palmitat’ın ise bağırsak sağlığı için kullanılan doğal bileşenler olduğunu gördüm. Ardından malt ekstratı ve Ricinus Communis (Castor) Tohumu Yağı yani Hint yağı gelmiş. Hint yağı oldukça güçlü bir bağırsak çalıştırıcı.  Sonra bitkisel lifler, bitkisel yağlar ve aroma olarak da kedi nanesi özü gelmiş.

Dediğim gibi farklı bir içerik, Gliseril stearat, Gliseril palmitat, Hint yağı gerçekten farklı etkiler yaratabilir. Eğer kullandığınız diğer maltlardan sonuç alamıyorsanız bence şans vermelisiniz.

Veda Phytopaste Kedi Maltı Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma kullanım önerisini şu şekilde yazmış;

  • Günde 1 kez yemek öncesi ya da yemek sırasında
  • 2 kg’a kadar olan yavru kedilere 2 cm, 2 kg’dan büyük olan yetişkin kedilere 5 cm olacak şekilde verilir.
  • Tüy dökümü dönemlerinde miktar, 2 katına çıkarılabilir.
  • Her gün düzenli olarak kullanılabilir.

Veda Phytopaste Kedi Maltı Kaç Para?

Veda da bir klinik markası, internet satışı yok. Sadece veteriner kliniklerinden alabilirsiniz. 100 gramının fiyatı yaklaşık 100 lira.

8- Biopetactive Cati Malt Plus

Biopetactive markası, malt macununu yenilemiş artık Bio Pet Active Cati Malt Plus olacakmış. Yeni ürüne birlikte bakalım.

Biopetactive Cati Malt Plus İçindekiler:

Malt (arpa,çavdar, buğday) 292.500 mg/kg, bitkisel sıvı yağ (ayçiçeği) 150.000 mg/kg, balkabağı tozu 30.000mg/kg, karnıyarık otu tozu 5000 mg/kg, kaygan karaağaç ekstresi 3000 mg/kg, hatmi çiçeği ekstresi 2500 mg/kg, lesitinler, pürifiye su, ksantan sakızı, Biotin 20 mg/kg

İçerik listesi oldukça güzel görünüyor. Yüksek oranda malt ve bitkisel yağ ile başlamış. Ardından balkabağı tozu geliyor, balkabağı tam bir bağırsak/sindirim dostudur. Daha sonra karnıyarık otu tozu geliyor, kendisini psyllium olarak bilebilirsiniz belki. O da tam bir sindirim dostudur. Psyllium, kronik kabızlık için, çeşitli ishal türlerinin tedavisinde ve irritabl bağırsak tedavisinde ikincil bir ilaç olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.(kaynak)  Suzan’a direkt olarak reçete edilmişti hatta, kullanıyoruz. Daha sonra da kaygan karaağaç ekstresi geliyor. Kaygan karaağaç ekstresi,  yaygın olarak yumuşatıcı, balgam söktürücü, idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Kedi maması içeriklerinde de görüyoruz bazen kendisini. Şu yazılan son üç içeriğin birlikte kullanılarak kedilerde tüy yumağı oluşumuna etkisine dair bir çalışma da yapılmış zaten. (Şuradan okumuştum.) Ardından hatmi çiçeği ekstresi gelmiş. O da mide ve bağırsak dostu, sindirimi destekleyici, lesitin de aynı şekilde. Koruyucuları vs geçiyorum son olarak da biotin eklemesi yapmışlar o da tüy ve deri sağlığı için faydalı biliyosunuz.

Yukarıda linklediğim kaynakta tüy yumağı oluşumunun engellenmesi üzerine yapılan deneyde de ”Psyllium / karnıyarık otu ve Slippery elm/kaygan karaağaç ekstresi” kullanılmış. Sonuç olarak;

Bu içerikleri içeren takviye verildiğinde, verimeyenlere nazaran şikayetlerin önemli oranda azaldığı tespit edilmiş. Dolayısıyla ben de bu içerikleri bir maltın içerisinde görmekten memnun oldum.

İçerikten etkilendim ya, beğendim 🙂 Eski ürünlerinin içeriği böyle değildi. Baya geliştirilmiş.

Biopetactive Cati Malt Plus Nasıl Kullanılır?

Firma, günlük 2 cm olarak verilmesini önermiş.

Biopetactive Cati Malt Plus Kaç Para?

Eski ürünün 100 ml‘lik paketin satış fiyatı 50-60 lira civarındaydı, birçok internet sitesinde satışı mevcuttu ancak yenilenen ürün sanırım daha piyasaya sürülmemiş. Umarım, aynı fiyatlarda gelir.

9- Zoovital 3 Effect Vital Kedi Maltı

Zoovital Vital Malt Paste İçindekiler:

Malt , bitkisel yağ , bira mayası ( MOS ve B vitamini kaynağı ) , lesitin , (emülgator) , selüloz (diyet lif), Potasyum Sorbat (koruyucu)

Yine malt ve bitkisel yağ ile giriş yapıyoruz ancak miktarlar net belli değil. Ardından bira mayası gelmiş. Bira mayası da çok güzel bir içerik. Bağırsaktaki yararlı bakterileri artırıp zararlı bakterileri azaltarak sindirime yardım ediyor ayrıca bağışıklığı destekliyor. Lesitin, hem mide hem bağırsak için iyi bir sindirim destekleyicisi. Daha sonra da bitkisel lifler geliyor.

Bence iyi bir içerik.

Zoovital Vital Malt Ne Kadar Kullanılmalı?

Marka, günlük  2-4 cm verilmesini önermiş.

Zoovital Vital Malt Kaç Para?

100 gramlık paketi yaklaşık 40 liraya satılıyor.

Fatti iyi güzel bütün malt paste’leri sıralamışsın da bizimki yemiyor, yemiyor!

Benim Kedim Malt Yemiyor, Ben Ne Yapacağım?

Size de çözüm var, siz hiç merak etmeyin! Biz maltlara bu kadar para vereceğiz de siz kalacak mısınız? Olmaz. Sizin için önce birkaç tavsiye vereceğim olmazsa farklı ürünler söyleyeceğim.

  • Öncelikle yukarıda da gördüğünüz gibi birçok farklı malt markası var, hepsinin tadı aroması başka. Kedinizin birisini ya da ikisini yememiş olabilir. Üçüncüyü sevebilir. Onların da insanlar gibi farklı damak tatları var. Seveceği markayı aramanız gerekiyor. Arada ziyan olan paralara gubbay diyoruz.
  • Maltı sevdiği yaş mama ya da kuru mama ile karıştırmayı deneyebilirsiniz
  • Son olarak, mecbursanız bacağına ya da yalaması kolay bir yerine sürebilirsiniz. Bu yöntem birçok kedide işe yarasa da bazı okuyucularımın kedileri, üstlerine malt sürülünce üstünü bütün eşyalara süre süre çıkartmışlar ve yalamamışlar 😀 Kediler için de oldukça sinir bozucu bir yöntem ne yazık ki.

Bir de farklı bir kaç ürün söyleyebilirim demiştim. Şimdi amacımız tüy yumaklarının dışkı ile çıkması ve midede topaklanmaması. Bunun için kullanılabilir ürünlerin hepsi macun şekilde değil. Örneğin biz şu an hap formunda bir anti hairball ürünü kullanıyoruz. Sizin için de faydalı olabilir;

10 -Veda Phytomis For Hairball

Veda’nın tablet formundaki tüy yumağı önleyicisi olduğunu bilmiyordum. Veteriner hekimimiz son gidişimizde bize önerdi. Aslında Suzan’ın malt yemesinde bir sıkıntı yok ama tüy dökülmesi biraz arttığı için bir de mide sağlığını desteklemek amacıyla bunu da kullanalım dedi. Ben de böylece öğrendim. Malt kullanamayanlar için de bir alternatif. Ürünün vaadleri şunlar;

  • Kabızlığın giderilmesine,
  • Yabancı cisme bağlı tıkanıklıkların giderilmesine,
  • Kedilerde mide ve bağırsakta biriken tüy yumaklarının atılmasına yardımcı olur.
  • Ayrıca barsak çeperine saplanmış kılların atılmasına yardımcı olarak çoğu kronik ishal vakalarını önler.

Yani bir malttan beklediğimiz her şeyi bize vaad ediyor. Dolayısıyla malt yediremiyorsanız bu hap formundaki ürünü de kullanabilirsiniz. Ezilip mamaya da karıştırılabiliyor, hap yutturamıyorsanız eğer, böyle de deneyebilirsiniz. Ben yaş mamaya karıştırıp veriyorum bazen Suzan kıllık yapmıyor, bazen de yutturuyorum.

Veda Phytomis For Hairball İçindekiler:

Kırmızı Kantaron, Soda otu, Hercai menekşe, Sinirli ot yaprağı, Rezene yaprağı, Kırlangıç otu, Altın otu çiçeği, Karahindiba; Chaga mantarı;Civanperçemi;Keçisakalı otu; Dulavratotu kökü. Kalsiyum fosfat, Bira mayası, Saccharomyces cerevisiae, Patates Nişastası , Carnitine , Taurine , Soya lesitini , Lactose , Deniz Balığı Unu , Kükürt ,Kalsiyum stearate , Mikrokristaline Selüloz

İçeriğinde malt özü ya da bitkisel yağlar göremedim. Bir malt macun ile aynı sistemle çalıştığını düşünmüyorum ancak aynı amaca hizmet ediyor. İlk içerik kırmızı kantaron, sindirim sistemi destekleyici, hazmı kolaylaştırır, ikici içerik soda otu ile ilgili ne yazık ki sağlıklı bir bilgiye erişemedim. Muhtemelen o da sindirim sistemi destekleticidir. Hercai menekşe, bağırsak ve idrar yolunda biriken toksinleri temizliyor. Sinirli ot, kabızlığa iyi geliyor. Rezene, kırlangıçi altın otu, karahindiba, dul avrat otu kötü… yani sırayla sindirim sistemi için faydalı birçok bitkisel içerikten faydalanmışlar. Bira mayasına yer verilmiş, bağırsaktaki yararlı bakterileri artırıp zararlı bakterileri azaltarak sindirimi güçlendiriyor ve bağışıklığı destekliyor. Soya lesitini iyi bir sindirim sistemi destekleyicisi. Taurine ve Carnitine var içerisinde, kediler için ne kadar kıymetli olduklarını ”Kedilerin besinsel ihtiyaçları” yazısında yazmıştım, buradan okuyabilirsiniz. En sevdiğim yazılarımdandır.

Yukarıdaki içerik, oldukça farklı ve zengin, markanın kendi malt macun içeriğinden de oldukça farklı ve sadece tüy yumağı oluşumunu engelleme etkisi olduğunu da düşünmüyorum, genel olarak da faydalı bir içeriğe sahip. Biz yaklaşık 20 gündür kullanıyoruz Suzan’da, ben tüy dökülmesini azalttığını da düşündüm. Tararken tarağa gelen tüylerde gözle görülür azalma oldu. O zaman reçete edene veteriner hekime danıştım, böyle bir etkisi var mı, diye. O da genel olarak antihairball ürünlerde tüy dökülmesini azaltma etkisi de gördüklerini söylemişti. Ben de bu etkiyi gördüğümü düşünüyorum.

Sonuç olarak eğer birçok malt macunu denediyseniz kediniz yemiyorsa bu tableti yutturabilir ya da ezip mamasına karıştırabilirsiniz ya da kediniz düzenli malt yemesine rağmen tüy kusmaya devam ediyorsa birlikte de kullanabilirsiniz. Ben ara ara Suzan’a malt da vermeye devam ediyorum.

Veda Phytomis For Hairball Ne Kadar Kullanılmalı?

Firma, sabah 1 akşam 1 tablet, gerektiğinde 2 katına çıkarılabilir ancak veteriner hekim kullanım şeklini ayarlamalı demiş. Biz Suzan’a ilk iki gün sabah akşam 2 tablet verdik, sonra sabah akşam 1 tablet olarak devam ettik.

Veda Phytomis For Hairball Kaç Para?

100 tabletlik bir kutusunun yaklaşık 130 tl olması gerekiyor. Ürünün veteriner kliniği dışında satışı yok, internetten alamazsınız. Satın almak için yakınınızdaki veteriner kliniklerine danışabilirsiniz.

Bu tablet dışında bir de Candioli’nin anti hairball tablet ürünü var ama o Türkiye’de yok sanırım.

Tablo Nerde, Tablo?

Markaların Kıyaslaması, Yorum ve Puanlama

Evet yukarıdaki 1 milyon kelimelik malt içerik incelemelerini okumaya çalışırken felç geçirenler için hazırladığım sonuç tablosuna bakalım.

Tabloda çok kısa bir şekilde fikir vermeye çalıştım. Siz ilginizi çeken markanın yukarıdaki ayrıntılı açıklamasına da bakın. Neden birisine 1, diğerine 2 artı verdiğim yukarıda yazılanlara bakılınca anlam kazanacaktır. Tüketim miktarları markaların önerdiği kadardır. Fiyatlar da internet sitelerinden ve kliniklerden öğrendiğim rakamların ortalamasıdır.

Açıkçası ben Gimcat’e devam etmem sanırım, yazıdan sonra bana gereksiz pahalı gelmeye başladı. Bio PetActive’in gelecek olan Cati Plus maltını merak ettim, denemek istiyorum. Maddi olarak sıkışık olduğumda Trixie güzel alternatif bence, ayrıca tüy dökülme dönemlerinde Veda Phtomins for Hairball Tablet de kullanmaya devam ederim. Siz ne düşünüyorsunuz? Hangi markayı kullanıyordunuz? Tecrübeleriniz ne? Hangi markaya şans vereceksiniz? Yorumlara yazarsanız hepimiz faydalanalım.

Çok uzun ve uğraştırıcı bir yazı oldu benim için ama ben de yazarken birçok markayı yakından tanımış oldum. Umarım sizler için faydalı olmuştur. Eğer yazıyı beğendiyseniz aşağıya bir kalp bırakmanız, paylaşmanız beni çok mutlu eder.

Bu arada yukarıda adı geçen hiçbir marka ile bir ilişkim olmadığını söylememe gerek yoktur sanırım. Okuyucularım için dev indirim yapmak isteyen olursa hemen ilişki kurarız ama, inş amin.

SON OLARAK;

Beni takip etmek isterseniz

Şimdilik görüşmek üzere,

Kediyle kalın,

Tüy yumağı sorunu yaşamayan kediyle!

972

56 Responses

  1. anonims :)
    17 Şubat 2021
    • suzionline
      17 Şubat 2021
  2. dokuz kuyruklu kedi
    17 Şubat 2021
    • suzionline
      17 Şubat 2021
  3. anonims :)
    17 Şubat 2021
  4. İrem
    17 Şubat 2021
  5. Aygül
    18 Şubat 2021
  6. Elisa
    19 Şubat 2021
  7. Meltem Efe
    20 Şubat 2021
  8. anonims :)
    23 Şubat 2021
    • suzionline
      23 Şubat 2021
  9. anonims :)
    23 Şubat 2021
    • suzionline
      24 Şubat 2021
  10. İki tekir anası
    25 Şubat 2021
    • suzionline
      25 Şubat 2021
  11. SaphirinTuyluRuyasi
    28 Şubat 2021
  12. Ecem
    28 Şubat 2021
    • suzionline
      28 Şubat 2021
  13. SaphirinTuyluRuyasi
    1 Mart 2021
  14. Zeynep
    4 Mart 2021
  15. Eda
    9 Mart 2021
  16. elif
    12 Mart 2021
  17. İnci Günsal
    12 Mart 2021
  18. Fevziye
    14 Mart 2021
  19. İbrahim
    23 Mart 2021
    • suzionline
      23 Mart 2021
  20. Sevda sen
    24 Mart 2021
    • suzionline
      24 Mart 2021
  21. Sezin
    30 Mart 2021
  22. Merve
    19 Nisan 2021
    • suzionline
      21 Nisan 2021
  23. rüya
    20 Nisan 2021
  24. Nohut
    30 Nisan 2021
  25. SedaMia
    9 Mayıs 2021
  26. Hande Barlas
    12 Mayıs 2021
  27. mert ercan
    14 Mayıs 2021
  28. dengesiz_kedi
    22 Mayıs 2021
  29. dengesiz_kedi
    22 Mayıs 2021
  30. Zeynep Çiğdem Dedeoğlu
    28 Mayıs 2021
  31. Seda Kurt
    8 Temmuz 2021
  32. Hatice
    9 Temmuz 2021
  33. Mehtap
    11 Temmuz 2021
  34. Furkan
    20 Temmuz 2021
  35. Esra
    26 Temmuz 2021
  36. Şivini
    10 Ağustos 2021
  37. Kaya
    31 Ekim 2021
  38. Evita
    19 Ocak 2022
  39. İrem
    18 Şubat 2022
  40. Özlem D.
    22 Şubat 2022
  41. Ceren
    17 Nisan 2022
  42. Ayse
    8 Ağustos 2022
  43. Hayrisce toys
    16 Ağustos 2022
  44. Türkan
    3 Eylül 2022
  45. Kedidirkedipek
    5 Aralık 2022
  46. Özge
    23 Mart 2024
  47. Simelya
    23 Mart 2024

Yorumunuzu Yazabilirsiniz