ND Balkabaklı Kedi Maması Yorum - İnceleme | suzionline
ND Balkabaklı Kedi Maması Yorum – İnceleme

ND Balkabaklı Kedi Maması Yorum – İnceleme

Merhaba kedi severler! Bitmek bilmeyen en iyi kedi maması arayışımıza devam ediyoruz. Bugün Nd Balkabaklı Kedi Maması’nı inceleyeceğiz. Daha önce, ND ‘nin Az Tahıllı Tavuklu Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması incelemesini yapmıştım. Okumak isteyenler buradan ulaşabilir. Okuyanlar hatırlar, oldukça sevmiştim ve Suzi için de uzun süredir bu mamayı kullanıyorum. Aynı marka bu sene çok farklı yeni mamalar çıkarttı. Ne yazık ki henüz deneyimleme fırsatım olmadı ama yeni çeşitlerinden Balkabaklı seriyi analiz değerleri ve içeriği üzerinden inceleyeceğim. Haydi baş!

N&D Tahılsız Balkabaklı Kedi Maması

Nd’nin balkabaklı serisi tam olarak 5 çeşit;

  • Tahılsız ,Bıldırcın etli, Balkabaklı ve Narlı
  • Tahılsız, Ringa Balıklı,Balkabaklı ve Portakallı
  • Tahılsız, Geyik etli, Balkabaklı ve Elmalı
  • Tahılsız, Ördek etli, Balkabaklı ve Kavunlu
  • Tahılsız, Bıldırcın etli, Balkabaklı, Narlı kısırlaştırılmış

Çeşitlerin hiçbirisi yavru kediler için değil. 4 adet standart yetişkin kedi maması ve 1 adet kısır kedi maması var. Bizim odaklanacağımız kısır olan. Balkabaklı kısır kedi mamasına odaklanmadan önce, hepimizin aklına gelebilecek bir soruya cevap vermek istiyorum. O da;

Balkabağının kedi mamasında işi ne?

Balkabağının hem kediler hem de köpekler için faydalı bir çok özelliği var. Yurt dışında, evcil hayvanına balkabağı yediren ve öneren bir çok insan varmış, ben de bu mamayı araştırırken öğrendim 🙂 Balkabağının evcil hayvanımıza faydaları neler gelin bakalım;

  • Balkabağı, protein, karbonhidrat ve lif kaynağı
  • Balkabağı çekirdekleri, kukurbitin denilen bir madde içeriyor ve bu madde bağırsak parazitlerine direkt olarak etki ediyor.
  • Balkabağının lif oranı çok yüksek, bu yüksek lif oranı sayesinde sindirimi yavaşlatır ve suyu emerek ishalin önlenmesine yardımcı olur.
  • Balkabağı ayrıca, yine yüksek lif ve su oranı sayesinde kabızlığa da yardımcı olur.
  • Balkabağı, yoğun ”tokluk hissi” verir. Yüksek lif oranı, az kalori tüketse bile kediniz fazlasıyla tok hissedecektir. Yani dombili kediler için harika bir özellik 🙂
  • Balkabağı, sindirimi yavaşlattığı için, az önce bahsettiğimiz tokluk hissi, uzun süre devam eder.
  • Balkabağı, yüksek oranda A vitamini içerir ( Görme sağlığı)
  • Balkabağı, yüksek oranda C vitamini içerir ( Bağışıklık sistemini güçlendirir, eklem sorunu olan hayvanlar için ekstra önemli)
  • Balkabağı, yüksek oranda anti-oksidan içerir ( Yaşlanma sürecini yavaşlatır)
  • Balkabağının içerdiği Çinko, kedinizin deri ve tüy sağlığı için önemli
  • Balkabağının içindeki yağların, idrar sağlığını desteklediğine inanılıyor. İdrarını tutamayan hayvanları için özellikle öneriliyor.
  • Ayrıca, yine içerdiği lifler sayesinde tüy topağı oluşumuna da engel oluyor. Lifler, sindirimi yavaşlattığı için kedinizin tüyleri dışkı yoluyla çıkartmasına yardımcı oluyor.

Evet, balkabağının kedimizin mamasının içinde ne aradığını bulduk diye düşünüyorum. Vay be, gerçekten say say bitmedi. Ben de yiyeyim madem baya iyiymiş çünkü balkabağı.

ND Balkabaklı Kedi Maması İçerik

nd balkabaklı kedi maması

Öncelikle bir kaç önemli maddeyi vurgulamak istiyorum;

  • Tahıl yok! Zaten tahılların kedilerin beslenme sisteminde yeri de yok. Sırf mamaları daha ucuza mal etmek için tahıllarla kedi mamalarını şişiriyorlar.
  • Gluten yok
  • Yapay koruyucu yok
  • Bu hayatın heyecanı meyecanı yok şiflsişdlfişdsflsdiş ( dayanamadım )
  • Düşük glisemik indeksli. ( kan şekerini yükseltmiyor)
  • Hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir firma.
  • Kedilerin sağlığını destekleyici balkabağı içeriyor.
  • Yüzde 96 hayvansal protein içeriyor.

İçerik İncelemesi:

nd mama

Şimdi içeriğin ayrıntılarına süzülelim;

Taze bıldırcın eti (%32), kurutulmuş bıldırcın eti (%30), bezelye nişastası, tavuk yağı, kurutulmuş balkabağı (%5), kurutulmuş bütün yumurta, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, hidrolize balık, balık yağı (ringa balığı), kurutulmuş havuç, kurutulmuş yonca, inulin, fruktooligosakkarit, maya özütü (mannanoligosakkarit kaynağı), kurutulmuş nar (%0,5), kurutulmuş elma, kurutulmuş ıspanak, fisilyum (%0,3), kurutulmuş frenk üzümü, kurutulmuş tatlı portakal, kurutulmuş yaban mersini, sodyum klorid, kurutulmuş bira mayası, rezene (%0,2), glukozamin, kondroitin sülfat, kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı).

Yorumlarım:

İçeriğe bakar bakmaz diyorum ki ; ET VAR ET! En son yaptığım mama incelemelerinde gram et yoktu. Varsa yoksa, un, un, un… Burada taze bıldırcın eti var hem de yüzde 32! Ayrıca kurutulmuş bıldırcın eti de yüzde 30. Dikkatinizi çekerim; kurutulmuş bıldırcın proteini değil, kurutulmuş bıldırcın eti. Arada fark var! Yani bunun kurutulmuş, gaga mı sakatat mı olduğundan şüphelenmiyoruz. Net bir şekilde et.

Balkabağı diye diye baya bir övdük ama oranı yüzde 5’miş. Bana biraz az geldi açıkçası, biraz daha çok olabilirmiş..

Taze ve kurutulmuş ringa balığı da içeriyor ayrıca kurutulmuş yumurta da. Hayvansan proteinin tek bir kaynaktan gelmemesi çok iyi.

İnulin, prebiyotik bir madde. Bağırsak florasına destek oluyor. Kilo kontrolü için yardımcı. Kısır bir kedi mamasında olması avantaj. Fisilyum aynı şekilde bağırsak florası için önemli.

Maya özütü, bağışıklık sistemini güçlendirici.

Yaban mersini, antioksidan kaynağı

Frenk üzümü, idrar yollarını destekleyici

Rezene, güçlü bir antioksidan ve sindirim sistemini destekleyici.

Glukozamin ve kondroitin, eklem ve kas sağlığı için çok önemli maddeler.

Kadife çiçeği özütü; lutein kaynağı diye içerikte zaten özellikle belirtmişler. Lutein; göz sağlığı için önemli bir madde.

ND Balkabaklı Kısır Kedi Maması Analiz Değerleri: nd kisir kedi mamasi

A Vitamini 18000IU, D3 Vitamini 1200IU, E Vitamini 600mg, C Vitamini 300 mg, Niasin 150mg, Pantotenik asit 50mg, B2 Vitamini 20 mg, B6 Vitamini 8,1mg, B1 Vitamini 10mg, H Vitamini 1,5 mg, Folik asit 1,5 mg, B12 Vitamini 0,1 mg, kolin klorür 2500mg, Beta- karoten 1,5mg, methionin hidroksilaz analoğunun çinko şelatı 910mg, methionin hidroksilaz analoğunun manganez şelatı 380mg, glisin hidratı demir şelatı 250mg, methionin hidroksilaz analoğunun bakır şelatı 88mg, selenometionin 0,40mg, DL-methionin 5000mg, taurin 4000mg,

Doğal kökenli katkı maddeler: aloe vera özütü 1000mg, yeşil çay özütü 100mg, biberiye özütü. Antioksidanlar doğal kökenden gelen tokoferoldan zengin.

Ham protein %46, ham yağ %11, ham lif, %5,5, nem (maksimum) %9, ham kül %8,7, kalsiyum %1,5, fosfor %1,3, Omega-6 yağ asidi %2, Omega-3 yağ asidi %0,45, DHA %0,3, EPA %0,1, Glukozamin 1200mg/kg, Kondroitin 900mg/kg.

Yorumlarım:

Analiz değerlerini genel olarak incelediğim de çok güzel. Yeni seri olduğu için fark ne, neler eklenmiş diye merak ediyor insan. ND az tahıllı tavuklu narlı ile aralarındaki farklara baktım ben de;

  • Bu mamanın protein oranı daha yüksek. Yüzde 38 idi tavuklu narlı, bu ise yüzde 46!
  • Glukozamin ve kondroitin değerleri aynı.
  • Taurin değerini ise 5000mg’dan 4000 mg’a düşürerek beni üzdüler ama 4000mg da hiç az değil. Bir çok mamanın 2 paketini toplasınız 4000mg çıkmaz..
  • L-carnitine ,kalp sağlığı için önemli ve tavuklu narlıda vardı ancak bu mamada yok. Üzdü.
  • Omega 3 ve 6 değerlerinde minnacık bir yükselme olmuş.
  • Yine kimyasal koruyucu yok, aloe vera özütü, yeşil çay özütü, biberiye özütü var.

ND Balkabaklı Kedi Maması Kaç Para

nd kedi maması

Yine geldik fasulyenin faydalarına 🙂 ND balkabaklı kedi mamaları kaç para ve ne kadar süre gider? Fiyat incelemelerini yaparken fark ettim ki sadece 1.5 kg’lık paket seçeneği var. Bu durum, yine beni üzdü açıkçası çünkü küçük paketler halinde mama almak bütçe açısından hiç iyi olmuyor. Ben, mamaları 10 kg’lık paketler halinde alıp yılda en az 300-400 tl kar ediyorum. Ne yazık ki Balkabaklı kedi maması serisinde böyle bir seçeneğimiz yok.

Fiyatlara gelecek olursak, ben yine en uygun fiyatları gittigidiyor.com’da buldum. Siz daha uyguna bir yerden alıyorsanız, lütfen yorumlar kısmına yazın.

  • Kısır olmayan diğer 4 çeşit’in fiyatları 84.90 tl’den başlıyor. 1.5 kg – 84.90 tl
  • Kısır olanın fiyat ise 92.50 tl. 1.5 kg -92.50 tl

Yani fiyatları görünce, breh breh diyorum! Baya pahalı, keşke daha uygun fiyatlı olsalar diyeceğim ama bunlar ithal mamalar.. Dolar, euro atı alıp üsküdarı geçmiş. Aslında mama pahalı değil, bizim alım gücümüz düşük.. Euro şu anda 5 tl! 5 kocaman tl! Elin Avrupalısı, bu mamayı bizim aldığımızın 5te 1i fiyatına alıyor! Üretici pahalı mama üretmiyor yani, Türkiye’nin ekonomisi çok kötü bir durumda olduğu için bizlerin alım gücü yok. Canımızı daha da sıkmadan, 1.5 kg’lık mamanın ne kadar süre dayanacağına bakalım;   nd balkabakli kisir kedi mamasi

Ortalama, kısır bir kedinin 4.5 kg olduğunu düşünürsek, günde 42-56 g arası mama tüketmesi lazım. Vallahi mama o kadar pahalı ki ben alsam gram gram veririm. Bizimki tam 4.5 kilo tam 42 gram veririm 😀 Sizin de böyle yaptığınızı farz ederse 35 gün yeter. Kısaca 1 ay diyelim. Ayda 92.5 tl, yılda 1110 tl mama masrafınız olur. Açıkçası benim bütçemi aşıyor ama her ay olmasa da ara ara alabilirim çünkü içeriğini oldukça beğendim.

ND Balkabaklı Kedi Maması Kullananlar

Normalde, mama incelemelerimde bu kısımı da özellikle yer veriyorum. Kullananlar neler demiş, derleyip yazıyorum ama bu mama çok yeni olduğu için ne yazık ki kullanıcı yorumları da bulamıyorum. Eğer, siz kullanıcıysanız lütfen yorumlarınızı benimle paylaşın, buraya ekleriz. Almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur.

Benim balkabaklı kedi maması serisi için ve özellikle n & d tahılsız balkabaklı bıldırcınlı kısırlaştırılmış kedi maması ile ilgili yorumlarım ve incelemelerim bu şekilde.

Kediyle kalın <3

Güzel beslenen kediyle <3

nd balkabakli kedi mamasi

 

 

 

 

106

33 Responses

  1. İpek
    11 Mayıs 2018
    • suzionline
      11 Mayıs 2018
      • Berke
        18 Temmuz 2018
        • suzionline
          30 Temmuz 2018
  2. Kübra
    31 Ağustos 2018
    • suzionline
      31 Ağustos 2018
  3. Anonim
    1 Eylül 2018
    • suzionline
      1 Eylül 2018
  4. Anonim
    5 Eylül 2018
    • suzionline
      6 Eylül 2018
  5. Betül
    14 Ekim 2018
    • suzionline
      14 Ekim 2018
  6. Volkan Özdil
    1 Kasım 2018
    • suzionline
      1 Kasım 2018
      • Volkan Özdil
        5 Kasım 2018
  7. Volkan Özdil
    1 Kasım 2018
  8. nihan
    11 Ocak 2019
    • suzionline
      14 Ocak 2019
  9. Uğur Aydın
    6 Aralık 2019
    • suzionline
      6 Aralık 2019
  10. Ebru K
    13 Şubat 2020
  11. suzi
    3 Eylül 2020
  12. meryem
    16 Ekim 2020
  13. Gamze
    18 Mart 2021
  14. Haydar
    17 Nisan 2021
  15. Zeynep
    27 Nisan 2021
  16. Raşit
    31 Mayıs 2021
  17. Hilal
    24 Haziran 2021
  18. Buyçe
    29 Haziran 2021
  19. Sema
    22 Temmuz 2021
  20. Jump
    5 Ekim 2021
  21. Ali
    30 Aralık 2021
  22. taha
    26 Temmuz 2022

Yorumunuzu Yazabilirsiniz