Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? Kedi Bakımı
Yeni Başlayanlar İçin Evde Kedi Bakımı

Yeni Başlayanlar İçin Evde Kedi Bakımı

Kedim İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? Kedi Eşyaları Listesi

Öncelikle tebrik ederim, demek kedili bir hayata geçiş yapıyorsunuz 🙂 Sizinle hayatı paylaşacak, her zaman yanınızda olacak can yoldaşınıza ”hoşgeldin” diyorum. Daha önce kedi beslemediyseniz, kedinizi eve getirmeden önce kedi bakımı için neler gerektiğini öğrenmeniz lazım. Size evde kedi beslemek için edinmeniz gereken temel malzemelerden, sizin için ve onun için hayatı kolay ve keyifli hale getirecek ufak tüyolardan bahsetmek istiyorum. Evinize kedi alırken almanız gereken çok fazla eşya yok aslında. Bu eşyaları alırken çok para harcamanıza da gerek yok. Sadece alışveriş yaparken dikkatli olursanız, normalde vereceğiniz paranın yarısına bütün ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Alışverişinizi 100 liraya da halledebilirsiniz 1000 liraya da. Ben, size minimum para ile maksimum fayda sağlayacağımız ürünleri önereceğim. Bunları toplu olarak set halinde aldığınız zaman çok çok daha ucuza geleceğini unutmayın. İnternette bir çok sitede kedi başlangıç setleri satılmaktadır. Ben alırken, set halinde aldım ve daha karlı oldu. Evcil hayvan malzeme fiyatları çok değişken olabiliyor. Kesinlikle fiyat araştırması yapmadan alışveriş yapmayın. Bakalım, kedi malzemeleri ve fiyatları nasılmış;

Kedi Bakımı Malzemeleri

  • Kum Kabı

Evde kedi beslemeye başlamadan önce almanız gereken ilk şeylerden birisi, kedinizin tuvaletini yapmak için kullanacağı kum kabıdır. Piyasada farklı fiyatlarda çok çeşitli kum kapları bulunmaktadır. Açık modeller, kapalı modeller, otomatik (kendi kendini temizleyen ) modeller. Eğer maddi durumunuz müsaitse, otomatik olanları tercih edebilirsiniz. Ancak bir veya iki kedili bir evde kum temizlemek bence çok da zahmetli bir iş değildir. Benim size tavsiyem, etrafı kapalı kum kaplarından almanız. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra onun üstünü örterken dışarıya fazlasıyla kum sıçratabilir ve her gün bunları temizlemek sizin için zahmetli olacaktır. Etrafı kapalı kum kabı kullanarak bu sorunu minimuma indirebilirsiniz. Kapalı kum kaplarının fiyatları ortalama 30 – 40 tl civarındadır. Yanında bir de kum küreği almanız gerekmektedir, onun da fiyatı 2 – 3 tl civarındadır. Bir de evde kum kokusu çok büyük bir problem haline gelebilir. Ben, kum kokusu sorununu sıfıra indirdim. Yöntemlerimi buradan okuyabilirsiniz.

Kedi Kum Kabı

  • Mama ve Su Kabı

Mama ve su kabınızı plastik, cam, seramik veya çelik seçebilirsiniz. Uzun vadede plastik olanlar sağlıklı olmamaktadır. Kedi bakımı için malzeme seçerken, önceliğimiz sağlıklı olması olmalı. Bunları özellikle petshoplardan almanıza gerek yok, tabak çanak satılan herhangi bir yerden alabilirsiniz. İnternetten alışveriş yaparken de sadece ”kedi mama kabı” yazmak yerine, örneğin seramik almak istiyorsanız, ”seramik kase” yazarsanız daha ucuz ve çeşitli ürünler karşınıza çıkacaktır. Benim size özellikle söyleyeceğim şey; kapları birer tane almayın. İki adet olsun. Birini yıkayınca ötekine geçiş yaparsınız. Kaseleri de 5 – 6 tl civarına alabilirsiniz. İki su iki de mama kabı alırsanız ortalama 20 tl gibi bir rakam ödersiniz.

Mama ve Su Kabı

  • Kedi Taşıma Kutusu

Taşıma kutusu da olmazsa olmaz ihtiyaçlarınızdan birisidir çünkü veteriner ziyaretlerinizde kedinizi taşımak için kullanmanız gerekmekte. 15 -20 tl civarında bir parayla standart bir kedi taşıma kutusu alabilirsiniz.

Kedi Taşıma Çantası

  • Tarak, Rulo

Evinde kedi besleyen bir çok insanın şikayetçi olduğu şey olan tüy problemini yaşamak istemiyorsanız, kesinlikle iyi bir kedi tarağı almanız lazım. Benim tavsiyem kesinlikle Furminatör tarak. Standart tarak kullandıktan sonra bu tarağa geçiş yapanlar kedinin yarısının tarakta kaldığına şahit olabilirler 🙂 Furminatörü 15 -20 tl‘ye alabilirsiniz. Bir de minimumda tüy problemi istiyorsak, evde tüy toplayıcı rulolar bulundurmalıyız bunun yerine koli bantı da tercih edebilirsiniz ama rulolar benim için kullanımı daha pratik. Bu ruloları da hem üzerinize eşyalarınıza yapışan tüylerden kurtulmak hem de taradıktan sonra kedinizin üzerinde kalan tüyleri toplamak için kullanabilirsiniz. 10 tl‘ye güzel bir rulo alabilirsiniz.

Kedi Tarağı – Furminatör

Kedi bakımı için olmazsa olmaz olan malzemeleri sıraladık, ancak çok yüksek fiyatları olmayan sizin hayatınızı kolaylaştıracak kedinizi de mutlu edecek bir kaç malzeme daha söylemek istiyorum.

  • Tırmalama Çubuğu

Kedilerin doğasında tırmalama vardır ve siz ona tırmalaması için bir alternatif sunmazsanız, o evin içerinde kendisi için güzel bir yer seçecektir. Bu güzelim koltuğunuzun köşesi de olabilir halılarınız da olabilir. Eğer eşyaları tırmalamasın istiyorsanız onu bir tırmalama çubuğu ya da tırmalama tahtası almalısınız. Fiyatları yaklaşık 15 tl civarındadır.

Tırmalama Çubuğu

  • Paspas, Servis

Kedinizin kum kabının ve mama kabının altına ufak bir amerikan servis ya da paspas sererek sürekli onun eşyalarının etrafını süpürmekten kurtulabilirsiniz. Hem de hoş bir görüntüsü olacaktır. Kedi bakımı için değil ama sizin için önemli 🙂

Kediler İçin Mama Servisi

  • Yatak

Kediniz için onun seveceği ve rahat edeceği bir yatak alabilirsiniz ya da yapabilirsiniz. Benim size tavsiyem, yine bunu gidip bir petshoptan almak yerine bir milyoncu diye adlandırdığımız bir sürü çeşitli malzemeler satan bir yerden bir adet hasır sepet almanız ve içerisine bir yastık koymanız eminim kediniz çok sevecektir. Ben görsele benzeyen sepetimi 25 tl‘ye aldım ve kedim severek kullanıyor. Benim aldığım sepetin üzerinde bir de tutma kolu var oraya da bir kaç tane oyuncağını bağladım yattığı yerden fik fiklemek suretiyle oyununu da oynuyor 🙂

Kedi Yatağı

  • Kedi Oyuncakları

Çok çeşitli oyuncaklar var, hatta bir çoğunu satın almak yerine kendiniz yapabilirsiniz. Yün satan bir yerden 3-4 tl‘ye bir top hasır ip alarak o ipten ona bir sürü oyuncak yapabilirsiniz. Piyasada satılan bir çok oyuncak bu iplerden yapılıyor. Birde koli bantından küçük bir top kedimi dakikalarca oyalayabiliyor, illa ki parayla almak zorunda değilsiniz. Ayrıca oyuncak konusunda kedilerin asla hayır diyemediği şeyi açıklıyorum ; lazer! Bir lazer ile 15 20 dakikada kedinizin bütün enerjisini atmasına yardımcı olabilirsiniz ayrıca lazerle oynarken onları izlemek de çok keyiflidir. Bir petshoptan lazer almaya kalkarsanız, sizden yaklaşık 10 tl para isterler ancak bir milyonculardan 2-3 tl‘ye aynı lazeri alabilirsiniz.

kedi oyuncakları

Kedi Oyuncakları ve Lazer

  • Kedi Nanesi

Kedinize güzel bir oyuncak aldınız, ancak kediniz yüzüne bile bakmıyor ya da bir sürü para verip bir yatak aldınız, siz bile yatarsınız ama kediniz inatla hala halının köşesine yatıyor. Kedi nanesi spreyi veya tozu ile kedinizin ilgisini geçici de olsa istediğiniz yere çekebilirsiniz. Zamanla orayı ya da o oyuncağı benimseyecektir. 10 – 15 tl‘ye kedi nanesi  alabilirsiniz. Kokusuyla mest olacaktır.

kedi bakimi

Kedi Nanesi

  • Tasma, Künye 

Bir çok insan kedisine tasma takıyor, ancak künye takan çok az. Kedilerimizin kaybolması ihtimaline karşı, eğer ki mikroçipleri yoksa kesinlikle künye yaptırmalıyız. Kedim kapı aralığından bir anda evden kaçtı durumunu o kadar çok duyuyoruz ki… Umarım böyle bir durumu hiç yaşamazsınız ama yaşama ihtimalinize karşı kedinizin size dönebilmesi için ona künye yaptırmalısınız. Ufacık bir metal parçaya kedinizin adını ve telefon numaranızı yazdırarak, kedinizin boynuna size dönüş biletini iliştirmiş olursunuz. Türkiye’de çok komik bi şekilde bir künye için 20-30 tl para istiyorlar ancak Aliexpress’te 5-6 tl‘ye çok güzel künyeler yaptırabilirsiniz ya da direkt olarak künyeli tasmaları 5-10 tl‘ye alabilirsiniz. Bir de ben burada bir petshop’tan 15 tl’ye aldığım tasmanın Aliexpress’te 0.30 dolar olduğunu görünce çok üzülmüştüm açıkçası. O yüzden tasma alırken de kesinlikle aliexpress’e bakmayı ihmal etmeyin. Aliexpress’ten kediniz için alabileceğiniz birbirinden güzel ve ucuz şeyler için Aliexpress’ten Kedim İçin Neler Alabilirim? yazıma bakabilirsiniz.

kedi bakımı

Kedi Tasması

Kedi kimlik:tıkla

Kedi künyeli tasma:tıkla

Yukarıda kedi bakımı için edinmeniz gereken ürünlerden size bahsettim. Tek tek aldığımızda yaklaşık 125 tl bir rakam ödeyerek, kedimizin temel ihtiyaçlarını alabiliyoruz ancak internette kedi başlangıç seti diyerek arama yaparsanız toplu alımda size 20 30 lira daha indirimli olacaktır ve bunlar bir kere alınacak şeyler ilerde sadece mama, kum ve veteriner masraflarınız olacak tekrar bunlara para vermenize gerek yok. Listemizdeki malzemeleri aldıktan sonra almanız gereken son bir şey kalıyor. Bir adet kedi ! Hayırlı olsun 🙂

kedi-bakimi

Bir Poşet Kedi

Yavru bir kedinin evde ilk günü nasıl olmalı, nelere dikkat etmeliyiz? Okumak için tıklayın.

113

11 Responses

  1. Genç_yusuf
    8 Ocak 2018
  2. filiz
    28 Temmuz 2018
    • suzionline
      30 Temmuz 2018
      • b
        3 Ağustos 2018
        • suzionline
          3 Ağustos 2018
  3. Anonim
    19 Mayıs 2019
    • suzionline
      20 Mayıs 2019
  4. ZEYNEP
    4 Nisan 2021
  5. pelin
    29 Mayıs 2021
  6. Mira Deniz
    8 Ağustos 2023
  7. panda
    7 Şubat 2024

Yorumunuzu Yazabilirsiniz